friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.21. 13:47 hírbehozó

Orbán-e Gyurcsány ellenszere?

Letaglózó közvélemény-kutatási adatokról értesülhettek a jobboldali törzsszavazók vasárnap este. A szólás szabadsága című műsor megrendelésére készült Szonda Ipsos felmérés szerint ugyanis hiába gondolták úgy egész politológus-szakosztályok (egy szem kivétel: Török Gábor), hogy Orbán talkshow-ja volt a meggyőzőbb, mégis a többség a szoci miniszter évértékelőjét tartja jobbnak. 

Orbán e - reprezentatív mintán készült - felmérés szerint 41-30-ra bukta ezt a csatát, pedig a jobboldali sajtó - a politológus-kommandókkal egyetemben - egyérteműen Orbánt látta a nagy nyertesnek. A vasárnap esti műsorban - for the 2nd time ever -  Orbán és Gyurcsány a fotósok előtt kezet fogtak egymással. Nota bene.

Maga a műsor persze elsősorban azért volt érdekes, mert eddig még nem volt példa arra, hogy Orbán és Gyurcsány egy műsorban szerepeljen. Orbán erősen visszafogott, szociszerző interjút kerekített, míg Gyurcsány próbálta rögzíteni az emberekben, hogy az osztogatás milyen károkkal jár az országnak. Részemről megint utóbbit láttam "győztesnek", de lehet, hogy a Szonda most sem az egyedi megérzésnek adna igazat.

Valójában persze nem Orbán legújabb énje fog dönteni másfél év múlva, hanem az, hogy az emberek többsége akkor elhiszi-e, hogy jót tenne az országnak egy kormányváltás, persze újabb osztogatásokkal, inflációgenerálással, valamint eladósodással egybekötve. Persze, miért is ne!

  • Az Orbán-interjú videója (.wmv)
  • A Gyurcsány-interjú videója (.wmv)


  • komment Címkék: tévémaci

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása