friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Menni vagy maradni?

2005.12.11. 12:38 hírbehozó

Volt egy hosszú hozzászóláspárbaj Blogter-ügyben. Emellett viszonylag sok bloggert érdekel a Blogter-Freeblog témakör. Beszélgettünk néhány bloggerkollégával. (Egyikük meg is jegyezte, túl sokat foglalkozunk a témával. Részben igazad adunk, részben nem.) Tehát menni vagy maradni?

[Blogger 1.] "nem. miért tennénk? elég sok más dolog van, amin érdemes gondolkodni. nem érzek olyan hibákat, okokat a freeblog működésében, ami miatt azt gondolnám, hogy el kell hagyni. bár az is igaz, hogy túl sokat azon kívül, amit nálad, meg itt-ott olvastam a blogterről, nem nagyon tudok a dologról.
az nagyon nem tetszik, hogy egy post mellé majdnem annyi tag rendelődik, ahány szó van a postban...."

[Blogger 2.] "Igazából a blogomon akartam újítani, és egy új felület erre tökéletesnek tűnt. Úgy változtathattam, hogy közben megtartom a nevem, mindent. A technikai feltételek közel azonosak a két szolgáltatónál, úgyhogy nem ez döntött. Ami a blogteren tetszik, hogy közösség-jelleget ad. A legtöbben azért blogolnak, mert azt akarják, hogy olvassák bejegyzéseiket (főleg a nem személyes blogot, hanem valamilyen tematikus blogot írók) - ehhez a blogter jobban alkalmazkodik. A freeblog inkább csak szolgáltató, a blogter pedig szájtként működik - olyan szájtként, amit a bloggerek alakítanak. Egy csomó olyan kezdeményezés van a blogteren, ami tetszik: a címkézés pl. nagyon jó öltet, rövid idő alatt sokkal több blogot találtam a blogteren, ami érdekel, mint a freeblogon töltött [X] év alatt.
Ami viszont a freeblog mellett szól, hogy Magyarországon ez a legnagyobb blogszolgáltató, az emberek többbsége azt ismeri, így ha blogokat akarnak olvasni, oda mennek. egyelőre.
(...) Rengeteg hibája van a blogternek: pl. sehol sem lehet egy listát találni az összes ott futó blogról, nem tudom importálni freeblogos bejegyzéseimet, nem tudok képet feltölteni és így személyessé tenni az oldalam. A sablonokba bele-belepiszkálnak, megváltoztatnak bevállt dolgokat. (...) nagyjából ennyi."

[Blogger 3.] "Még nem merült fel komolyabban a váltás bennem, talán megvárom az általad rejtélyesen kezelt harmadik nagy szereplőt :)"

[Blogger 4.] "Meguntam, hogy a blogger nem tesz semmi értelmeset a spambloggerek ellen. A captchas kommentelő egynek jó volt, de a saját látogatóimmal csesztem ki vele, viszont a postok utáni kötelező két spamkommentet nem kellett kiirtani. Más lépések - azon túl, hogy egyszer csak közölte a rendszer, hogy spamblogger vagyok igazoljam magam - nem történtek. A blogter megpróbál - igaz sokkal kisebb júzerszámmal - innovatív lenni. (...) bőven elég volt látni, hogy miután a postot beküldöd, kábé tíz mmásodperccel van hat-hét látogatód, akik a captcha miatt nem tudnak kommentelni, de más nem tartja őket vissza. Frusztraló volt. A választásból a blogter volt véletlenszerű. Pont jókor indult."

[Blogger 5.] "kevés a hely [a freeblogon], videókat akarok a blogom alá rakni, galériát, fórumot, játékot, hirdetni akarok, portálosabb kinézetet."

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása