friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A KGB titkos UFO-aktái

2006.01.02. 17:09 hírbehozó

Előre bocsátjuk, hogy nem sok közünk van az UFO-valláshoz. Mégis, tisztában vagyunk vele, hogy sok társunk a Földön meggyőződéssel hiszi, hogy rendszeresen járkálnak űrlények, marslakók, földönkívüliek agyonrombolt bolygónkon. Nyilván csak nézelődni jönnek, és mégcsak véletlenül sem szállnak le vásárolni a Times Square-en vagy a Váci utcában. (Annál inkább - többnyire -  ismeretlen és kietlen helyeken. Biztos azok alkalmasabbak a nézelődésre.)

Az India Daily (!) közölte a hírt a Pravdára hivatkozva: feloldották azoknak az aktáknak a titkosságát, melyek a KGB UFO-megfigyeléseit tartalmazzák. Az úgynevezett Kék Dosszié-ügy évtizedek óta izgatja a szovjet sci-fin nevelkedett generációkat. Nem szeretnénk abban a színben tetszelegni, mintha nagyon értenénk a témához. A lényeg, hogy a Kék Dossziéban állítólagos UFO-megfigyelések olvashatók.

A hidegháború amúgy is frusztrált és kényszeres ellenségképző légkörében nem csoda, hogy veretes intézmények sora jött létre a Szovjetunióban, melyek az égből jövő ádáz ellenségek felkutatásán dolgoztak. Bár a korabeli KGB egyszer sem ismerte el, hogy kutakodnak UFO-k után, a Kék Dosszié mégis legalább arra bizonyíték, hogy pont az ellenkezője volt az igaz: kifejezetten ráizgultak a témára. (És ez itt a hír.)

Hogy tovább növeljük az összeesküvés-elméletek híveinek bizonytalanságát, felvetnénk még egy opciót: nagyonis elképzelhető, hogy a titkos szovjet katonai kísérleteket láthatták meg egyes helyeken az illetéktelen polgártársak, és a KGB azért szállt ki a helyszínre, hogy ellenőrizze, mit tudnak, mit láttak meg az emberek. Mert ne feledjük: még mindig jobb, ha az emberek azt hiszik, hogy UFO-t láttak, minthogy rádöbbenjenek: életveszélyes katonai kísérletek folynak a lakókörnyezetükben.

Mindegy. Az igazságot nem tudjuk. Annyi bizonyos, hogy UFO-kban hinni könnyebb, mint nem hinni. Utóbbi ugyanis sokkal kevésbé szórakoztató, az ember meg ugye játékkal él, ludens. Amióta csak megjelent a Földön, és becsapta maga mögött a repülő csészealj ajtaját...
  • Top Conspiracy Sites
  • Last Month's UFO Weather Map
  • UFO Case Files
  • List of fairy tales

  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása