friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Blogolnak-e a parasztok?

2006.01.03. 16:17 hírbehozó

A kérdést Gary L. West a CapitalPress újságírója saját kultúrája nyelvén úgy fogalmazza meg: a farmerek, állattenyésztők vajon blogolnak-e? Mondanunk sem kell, hogy West egy darab mezőgazdasági témát boncolgató blogot nem talált. Vagyis - ahogy ő mondaná - a blogriculture üres halmaz.

West szerint ennek az lehet az oka, hogy a farmerek nem érnek rá monitor előtt görnyedni. Ha meg mégis lenne rá idejük, akkor meg a bérelt vonal végét nem találják a határban. Pedig - és ezt már mi tennénk hozzá - valójában a háztáji munkák, az állattenyésztés vagy a növénytermesztés kiválóan alkalmas témák a blogírásra: mivel ez egy mereven rendszeres életmód, a napi egy bejegyzés bőven beleférne.

Gondoljunk csak bele: első körben a hasonló munkát végzők érdeklődését keltené fel, de lenne benne valami szubkulturális. Így még az olyan városi patkányok is, mint mi, rá-rátévednénk az ilyen blogokra. Márcsak azért is, hogy megismerjünk egy olyan életformát, amit maximum képekről meg könyvekből ismerhet... nénk.

Mikor egy ismerősnél voltunk vendégségben, aki agrármérnök, csoda volt hallgatni a lelkesedést, ahogyan az állatokról beszélt. Részletesen ecsetelte, hogy ma milyen teendők akadnak az állatokkal, és hogy az adott időszaknak megfelelően milyen takarmány, alom, stb. a tuti. Szóval már csak össze kéne hozni az agráriumban dolgozókat az internettel, és egy blogadmin felülettel. Tuti rákattannának páran.

Egyébként West bejegyzésére érkezett is egy hozzászólás, amit alant idézünk:

"Yes, you are correct, I have an interest in agriculture. I am a dairy farmer from Northern Ireland. What is a blog?"


komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása