friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Davos 2.0

2006.01.03. 09:28 hírbehozó

A Világgazdasági Fórum éves davosi happeningje az utóbbi években leginkább arról híres, hogy "antiglobalisták" megpróbálják felhívni a figyelmet arra, hogy... A VF-nek amúgy sem jó a híre. Fránya kapitalizmusellenesség lengi körül a gazdasági nagyhatalmak meghitt svájci együttlétét. És nincs ez így jól, ugyebár. 

Ezért idén úgy gondolták, megpróbálják valamelyest visszaszerezni az emberek bizalmát. Például azzal, hogy beengednek egy csomó webkettes dolgot a fórumra. Elsőként itt lesz a Fórum blogja. Minden egyes résztvevőt - a legmagasabb szintű politikustól kezdve az alpolitikuskáig - felkértek, hogy írjon a webnaplóba. A mintegy 2000 politikustól azt kérték tehát, hogy legalább egy bejegyzést írjanak a blogra. Talán érdemes lesz követni. Hátha Tony Blair és Putyin, Bush és Chirac valami szép közös postot küldenek majd. Szervusz nép! 

És ha ez még nem lenne elég, a fontosabb üléseket podcastokon (audioblogokon) meg is hallgathatjuk - nem kell az MTI se-hús-se-hal tudósításait megvárnunk. Márha egyáltalán érdekesnek találjuk azt, ami ott elhangzik (Lásd: lent a linket). Akiket valamenyire érdekel, de csak is élőben, azoknak a néhány tucat főbb ülést webcastokban is kinyomják.

Nyilván az antiglobalisták sem fognak késlekedni blogokra feldobálni a davosi kirándulás képeit, plusz élménybeszámolókat a kordonharcokról. Bár az is igaz, hogy a hivatalos ellengyűlés, a World Social Forum honlapján a davosihoz hasonló kezdeményezésekkel nem találkoztunk. Persze nem is ez dönti el, kinek miben van igaza. Meg egyáltalán. Csak úgy írtuk.

  • A Világgazdasági Fórum 2006 főbb témái (angolul)


  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása