friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A freeblog és az iwiw hónapjai

2006.01.12. 07:31 hírbehozó

Találomra kivettünk néhány magyar portál, és összehasonlítottuk látogatottságukat. Elsőként a tavaly novemberi (átlagos napi egyedi látogatót mutató) adatokat nézzük. A már Econet alatt futó Freeblog ebben a hónapban 20 ezer körüli egyedi látogatót tudott felmutatni. Összehasonlításképpen, a  hvg.hu-nak 27 ezer egyedi látogatója volt ugyanekkor.

Viszont például a Népszava Online-nak csak 5800.  A szánalmas.hu pedig stabilan hozta a freeblog egyedi látogatószámának felét (12 ezer körül). Nézzük az élbolyt. Az iwiw-nek tavaly novemberben 44 ezer egyedi látogatója volt, de ekkor a kapcsolatépítő szájt még messze elmaradt az erotikában utazó Melleslegtől (242 ezer).

Aztán januárra némileg módosult a kép. Az iwiw 180 ezerre (!) növelte látogatószámát, és oldalletöltésben (10,9 millió) irtózatos mértékben meg is előzte a Mellesleget (4,2 millió). Láthatóan nem változott sokat a Népszava nemolvasottsága (7000 egyedi látogató), és a Szánalmas is marad novemberi szintjén (12 ezer). Az iwiw mellett a másik jelentős előrelépés a Freeblogé. A blogszájt 10 ezerrel növelte két hónap alatt egyedi látogatóinak számát, és egyre erősebb PI/UU értéket mutatott fel, ami azt jelenti, hogy hűségesebbek lettek az új olvasók. Ezzel egyébként a Freeblog behozta a hvg.hu-t, mely januárban naponta átlagosan 32 ezer egyedi látogatót hozott.

Webkettesnek mondható az iwiw és a freeblog is. És éppen ők produkálták a fenti merítésből a legnagyobb előrelépést. Nem messzemenő kövekteztetés, ha megállapítjuk, a másodikgenerációs online közösségépítésben van még bőven tartalék.

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása