friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Sex.com = 3 milliárd HUF

2006.01.19. 13:17 hírbehozó

Elkelt a világ egyik legdrágábbnak tartott domainneve. A Sex.com-ért állítólag 14 millió dollárt (azaz kábé 3 milliárd forintot) fizetett az Escom. Gary Kremen a domain eddigi tulajdonosa korábban már nyilatkozgatott olyanokat, hogy ki akar szállni a bizniszből, és ennek hatására meg is indultak a spekulációk, vajh ki veheti meg az "elit domaint". Ám konkrét információk eddig még nem jelentek meg a témában.

A Sex.com nemrégiben váltott dizájnt, és mostmár "new Sex.com"-ként utal magára, szóval az új tulaj persze vissza szeretné nyerni 14 millióját. Ha lehet, már holnapután. A Guiness Rekordok Könyve szerint egyébként minden idők legdrágább domainértékesítése a Business.com tulajának nevéhez kötődik. Marc Ostrofsky 1999-ben 7,5 millió dollárért vált meg a névtől. (Mások szerint kerek 8-at kapott.) Egyébként elég szép pénzt szakított, hiszen 1996-ban "mindössze" 150 ezer dollárért vásárolta az aranydomaint.

A Business.com biznisz előtt egyébként nagy rekordtartó az Altavista.com volt. A Compaq annó 3,3 millió dollárt csengetett ki ezért a domainért. Aztán jött a AsSeenOnTV.com, amit 5,1 millió dollárért cserélt gazdát. Ehhez képest viszonylag olcsón értékesítették a Websites.com-ot, melyet 970 ezer dollárért vett meg az üzleti webhosztinggal foglalkozó
Verio. Egyébként aki domainbizniszből akar megélni, mindenképp .com-os neveket regisztráljon. A létező domainek 90 százaléka ugyanis .com-ra végződik, vagyis itt van a pénz is, nem a .eu-ban vagy a .hu-ban.

Na szóval, így néz ki a frissített toplista:
1. Sex.com 2. Business.com 3. AsSeenOnTV.com 4. Altavista.com 5. Wine.com 6. Autos.com 7. Express.com 8. Wallstreet.com 9. Rock.com 10. Websites.com. (Sajnos a kiigazított összegek nincsenek meg, csak az eredeti árak. Most vessük össze az 1996-os egydollárost a 2006-ossal? Nem.)

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása