friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Hol vannak a sablonok?

2006.02.09. 13:36 hírbehozó

Hát mit mondjunk, nem vagyunk elragadtatva a freeblog sablonversenyzőitől. Többnyire érdektelen vagy használhatatlan sablonokkal találkoztunk. Persze, hogy mi a szép, az nem feltétlenül objektív megítélés alá esik, de a funkcionalitás már igen. Sok helyen kifejezetten olvashatatlan, felhasználóellenes elemeket láttunk, máshol meg egyszerű unalommal és ötlettelenséggel találkoztunk.

Konkrétabban azért nem mondjuk, mert semmiképpen nem szeretnénk befolyásolni a verseny kimenetelét. De azért nem nehéz megtippelni, hogy melyik az a három, aminek esélye van a győzelemre. Ha megnézzük a blogteres sablonokat, ott is találunk szép számmal gyengeségeket. Színkezelésben, meg egyáltalán, funkcionalitásban. Vannak, akik megfeledkeznek arról, hogy a szépség és az olvashatóság nem egymás ellenségei, megint mások pedig nem képesek megérteni, hogy a szöveg az elsősorban nem a dizájnelme játékszere, hanem azt olvasni szokták, ezért nem árt, ha olvasható.

Pedig azért már szép magyar blogokkal is találkozni. Mégis, mintha a blogszolgáltatókat elkerülnék az up-to-date sablontrendek. A HH egyébként - még egy ideig - azán beleillik a gagyik sorába - mielőtt még bárki másra gondolna.

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása