friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Focivébé light, olcsóért az ertéeltől

2006.06.12. 20:30 hírbehozó

"Sue Thomas nem egy átlagos szőke lány. Gyerekkora óta keményen dolgozik azért, hogy a normális emberek életét élhesse, ez azonban reménytelen. Bárhová megy, mindig feltűnést kelt és együttérzést vált ki. Sue süket, ám mindezek ellenére tökéletesen beszél, s eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa, fogyatékosan is meg lehet váltani a világot. Sue Thomas az FBI egyik nélkülözhetetlen munkatársa lesz, akinek sorsát számtalan kalandon keresztül kísérhetjük nyomon." Önt is felcsigázta ez a filmismertető? Ezt az az RTL Klub bírja lenyomni hétfőn kora délután, amely a sors ormótlanul ortomba fintora folytán a focivébé közvetítési jogát megszerezte. A süket zsaru van, a cseh-amerikai vébémeccs meg a családi csomagba tuszkolt Sport Klub nevezetű kamucsatornán kapott helyet. Akárcsak az összes délutáni csoportmeccs.

Lévén nem vagyok a televíziózás kérlelhetetlen apostola, valamiért eddig nem éreztem szükségét előfizetni a családi csomagra, bár úgy nézhetnék light pornót, egy csomó vulgáris dokucsatornát és nem éhes embereknek szóló főzőműsort. De nem. Eddig valahogy nem sikerült elcsábulnom, márcsak azért sem mert az úgynevezett alapcsomagban található csatornákat se nagyon nézem. Többségük be sincsen hangolva, minek, mikor csupa számomra érdektelen műsor folyik egymásba a szemem előtt. És most mindegy, hogy az RTL Klub csúcsszuper b-filmjeit vesszük vagy a kínai tévé kulturális műsorát.

Történetesen azonban több százmillió embertársammal egyetemben a focivébé érdekel, és ha már ez az ormótlan izé úgy hozta, hogy az RTL Klub szakavatott stábja közvetítheti végig ezt a sporteseményt, a minimum lenne, hogy ne kelljen ezért - bármilyen nevetségesnek tűnő - plusz összegeket fizetnem a kedves kábeltársaságnak.

Egészen meredeken demagóg leszek: a focivébét nem azért találták ki, hogy Héder Barna is megjelenhessen főműsoridőben, és hogy Léderer Áki földöntúli hangon élőben tanulgassa a játékosok neveit. De ez tényleg csak abrak a dabra. A lényeg, hogy szeretnék mindazok nevében elnézést kérni a sorstól, akik nem voltak olyan szerencsések, hogy olyan helyen élhetnek, ahol esély van plusz pénzért nézni a Sport Klubbot, és akik nem voltak olyan szerencsések, hogy az elmúlt években a családi csomagon szocializálódjanak.

A neten olvasva egy nagyon jó meccsről maradtam le ma (is), és ezért nem kárpótol egyetlen süket zsaru idegtépően nagyszerű története sem. A szerencsés Angliában a BBC One élőben adja az összes meccset, sőt a brit júzerek még neten is nézhetik a mérkőzéseket.

Ha esetleg valaki tudja, nagyon érdekelne, hogy más országokban hogy megy ez.


komment Címkék: tévémaci

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása