friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




newyork#12 - Nézzünk magyar tévét online

2006.09.26. 12:19 hírbehozó

Lefekvés előtt a 6 órás időeltolódás miatt - ha akarom - már tudom nézni a "másnapi" Napkelte webre kitett részleteit. Laptop ölbe, full screen, play. Elég hülye helyzet a reggeli fáradtságukkal küzdő embereket nézni élőben így éjszaka, de azért azt meg kell jegyezni, hogy a Napkelte kifejezetten jó videofeedeket ad. Sosem akad a felvétel, jól folynak át a bitek. Élvezhető. Szerencsémre nem ez az egyetlen.

A másik tévé, aminek tűrhetően lehet nézni weben a hírműsorait, az MTV (Nettévé). Szerencsére elég hamar kikerül a netre az adás után. Úgyhogy ez is friss. Az ATV már jobban fukarkodik saját műsoraival, de ha szerencsém van, és elkapok valami majdnem értelmeset az élő videofeedben, akkor az is élvezhető minőségben, seamless jön.

Nézzük a negatív példákat. Kezdjük azzal, hogy az RTLKlub nem képes kitenni saját hírműsorait weboldalára, a tv2 meg bár kitesz ezt-azt, rendszerint jelentős késéssel és csak az Index-videókhoz fogható szaggató, akadó, döcögő verzióban. A HírTV is ide tartozik. Bár ők a képzeletbeli ötös skálán talán egy hármas fölét érdemelnek.

Kedves videót-webre-optimalizáló emberek, ott a tévéstúdiókban. Jó tanács: a messzire szakadt embert nem érdekli, hogy képesek vagytok-e 900 ezer képkockát másodpercekbe tuszkolni és kinyomkodni a webre. Nem a kép- és hangminőség az elsődleges szempont, hanem hogy ne akadozzon a felvétel. Ezért cserébe még kipikszeleződött fejeket is képes vagyok elviselni. Amúgy mindez nagyrészt mellékes is a kábeltévék hazájában.

komment Címkék: tv new york stream

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása