friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Top Fun

2006.11.01. 17:45 hírbehozó

A tv2 a Top Gunnal édesítette meg ezt a hideg, gyászos november elsejét. A nyolcvanas évek közepén készült hősmozit a Nagy durranás óta egyszerűen nem lehet nem röhögés nélkül végignézni. (Anno még agyonmásolt videókazettákon terjedt a mozi. A kis betűmatricák nem voltak meg hiánytalanul, így a felirat t0p gun-ra sikeredett. Ja, és nem bírom megállni: megvan még, hogy a videókazettából kitört másolásvédő fülecskét celluxszal meg kindertojásban található matricaszéllel lehetett beragasztani? De előbb persze gondosan bele kellett tenni egy papírgalacsint, hogy ne tudjon benyomódni a házi ragasztás.

Most így beleolvasva a triviákba tudtuk meg, hogy a főszerepet eredetileg Matthew Modine-nek akarták adni. (Ő mondjuk jobban járt a Full Metal Jackettel.) Val Kilmer is csak kényszerből játszotta el Icemant. Pedig mennyivel jobb lett volna, ha elvállalja a Dünét vagy a Kék bársonyt. Na mindegy.

Még egy trivia: a szexjelenetet azért áztatták kékbe, mert Kelly McGillis már átfestette a haját a következő filmszerepére. Ezt a jelenetet ugyanis utólag tették bele, a nézők kérésére. A lényeg valahol az első mondatokban van. Vagyis hogy egy paródia hogyan tudja tökéletesen nézhetetlenné tenni az amúgy sem túl erős filmet. És ez az üzenet.

2 komment Címkék: tévémaci

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása