friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Havat, havat, havat

2007.01.01. 15:40 hírbehozó

Mennyivel másabbak az ünnepek, ha esik a hó. Na persze ne essen túlságosan, csak éppen annyira, mint a karácsonyi filmekben. Szálldogáljon, szépen, vékonyan lepje be az utcákat, tereket, a szoboralakok kalapját, telepedjen a kopár faágakra és a templomok süvegeire. Valamint ne legyen csúszós, ne latyakosodjon, s mikor belegyalogolunk vagy hóangyalt formázunk a szűz hóba, néhány perc múlva tűnjön el a seb, hogy elölről kezdődhessen megint a játék. Tom Hanks meg szeressen bele Meg Ryanbe.

Az van, hogy idén, legalábbis Budapesten elmaradt az ünnepi hó. Ezért is különösen fontos ennek a lelki igénynek legalább látszólagos kielégítése. A Yahoo News-on olvasom, hogy egy coloradói házaspár havat árul az eBayen.

Nem ám akármilyen, hóágyútölteléket, hanem hamisítatlan, ropogós tiszta havat a Front Range-ről. Persze nem arról van szó, hogy teljesen elment volna az esze ennek a coloradói házaspárnak. Legalábbis az AP-nek azt mondták, hogy csupán mosolyt szerettek volna varázsolni licitjükkel a netezők arcára. Csak hiszik. Nyilván napokon belül meg fognak nyílni az első hókiszállító kiskereskedések.

Kedves borsodiak, ti, akik az MTI szerint heveny hóesésben részesültetek az elmúlt napokban, szánjátok meg szűkölködő honfitársaitokat: az éj leple alatt szállítsatok utcáinkra egy picit a fehér aranyból. Nem leszünk hálátlanok.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása