friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Sziget2007: my girl wants to party all the time

2007.08.14. 11:39 hírbehozó

Néhány évvel ezelőtt még el sem tudtam képzelni, hogy a house a gyűlölt kategóriából nemhogy a tűrtbe lép át nálam, hanem egyenesen leváltja az mp3 mappáim közt a breakbeatet, elektrót, ambientet.

Hogy így történt, elsősorban a Deep Dishnek köszönhető. Az amerikai dj-páros a kilencvenes évek közepén kezdte meg ámokfutását. Mindenki ismer tőlük néhány kiválóra sikeredett mixet. Eredeti albumaik közül a legutóbbi a 2005-ös George Is On, mely bár szolidabb sikereket ért el, mint a Madonnának készített mixeik, de azért akik az elektronikus zene fősodrában úsznak, azok számára például a Flashdance ismerősen fog hangzani.


Szóval az eredeti (előadói) albumoknál fontosabb fegyvertény a Global Underground számára készített mix-albumaik. A 2001-es Moscow-nál is jelentősebb a Toronto, melyet később mindkét dj feldolgozott saját verzióban is. Akinek mondd valamit az hogy Nightvisions, Sacred Dance, Way2tite, Doves, az mindenképpen nézzen ma este ki a szigetre a Party Aréna sátorba.

Igaz, a dj-páros az utóbbi években már inkább külön-külön járja a világot, Dubfire és Sharam egymaguk is képesek hozni azt az életérzést, ami a kilencvenes évek közepén a house-nak új löketet adott, visszahozta a népszerűséget. A nagyon gáz és a nagyon progresszív közt ismét nyílt hely a jónak.

Szóval az iráni-amerikai Sharam küldi ma este a Szigeten, remélhetőleg valamikor szerda reggel már mi is együtt dúdoljuk Eddie Murphyvel, hogy...


Sharam amúgy mostanában a Radio 1 friss felfedezettjével, Cedric Gervais-vel járja a világot. Én először az idei Miami Winter Music Conference-en figyeltem fel rá. Eric Morillóval adtak elő egy-egy minimixet. És bár Morillót nehéz lejátszani a színpadról, Gervais energikus, friss, progresszívebb feldolgozásban tálalja a partyközönségnek az amúgy inkább a mainstreamhez sorolható house-dallamokat. Ez egyben magyarázatot is ad arra, hogy miért turnéznak együtt a világban. Ízelítőnek álljon itt a közelmúltbeli belgrádi fellépésük néhány pillanata. (Kicsit könnyedebb, mint a WMC vagy a MoS, de azért mégis...)

 

Tisztában vagyok vele, hogy a house, meg úgy egyébként ez az egész Party Aréna sátor a tűrt kategóriába tartozik a Szigeten. Ennek ellenére - vagy inkább: ezzel együtt - minden este és éjjel sokezer ember bulizik itt. S éppen ma este a legnagyobbat.

Be there, hate it on the day after.

Ínyenceknek még: Radio FG, 06/15

3 komment Címkék: zene sziget sziget2007

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása