friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Hol nézzük a meccseket?

2008.06.08. 22:58 hírbehozó

Tegnapi kálváriám rövid összefoglalója következik. Egyrészt eleredt az eső, így az eredeti terv, a most nyitott új West Balkán kiesett a pixisből. Másrészt a Gödörben valami kulturális félreértés zajlik az Eb alatt. Legyen az ő bajuk. Irány a Király utca.

A Királyban van ez a szörnyű új irodaház, melynek földszintjén van is egy kocsma, nagy kivetítő, megy a meccs, viszont kriptahangulat uralkodik. Mint egy zárás utáni bevásárlóközpontban. Rémületes, viszolyogtató, fájdalmasan embertelen. Inkább visszamentünk az esőbe.

A Kuplungban nagy kivetítőn megy a meccs, a bunkó pultosok néha odaüvöltenek az embereknek, hogy vigyázzanak az útból, nem látják a meccset. Kiskirálykodnak, miközben gondolom munkaidőben nekik nem a meccsnézés, hanem a vendégekkel való törődés lenne a dolguk. Amúgy a Kuplung tömve van, és miután a törökök jól kikaptak, cserébe egy német szerelmespár könyörtelenül elvert minket csocsóban. Kedvesen, mosolyogva alázták meg a török vereségben amúgy is meggyengült önérzetemet.

Megyünk is tovább. Eredeti célpontunkat, a West Balkánt közelítjük. A Nagy Templom utcában vagyunk, viszonylag kevés ember. Valószínűleg mindenki arra készült, hogy lehetőség szerint kiülős helyen nézze a meccseket. Nem kalkulált senki az esővel.

Talán majd jövő héten, amikor minden előrejelzést meghazudtolva nyilván elhúznak végre az esőfelhők, és fülledt teraszokon lehet majd nézegetni a meccseket. És ami a legfontosabb: pár órára zenementesen ücsörögni a sörözőkben.

Meccsnézés közben jutott eszembe, hogy mennyire más a hangulata egy sörözőnek, ha nem üvölt a jó/szar zene folyton. Nekem kifejezetten bejött. Lehetnének ilyen zenementes órák máskor is, nem csak meccsközvetítés alatt.

2 komment Címkék: foci a semmi ágán euro2008

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása