friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Egy halálra ítélt szeriőz rángásai

2006.07.07. 15:52 hírbehozó

A Népszabadság elérkezettnek látta, hogy írjon valami nem túl komolyat a blogokról. 2006 július 7-én sikerült megjelentetni egy se hús se hal írást. Olyan nevetséges és bumfordi mondatokat facsar ki írógépéből a megfáradt újságíró, mint:

"Bár gondolatait bárki nyilvánosságra hozhatja, de pont a világháló lehetőségeiből adódó előnyök vesznek el a gondozás hiánya miatt: nem fog tudni kialakulni egy közösség, amelyik folyamatosan és interaktívan követi az eseményeket."

A Népszabadság szerint tehát aki blogol, az szükségképp nem gondolkozik. Nem mintha ennek a mondatnak bármi értelme is lenne, de a következtetés az érdekes: a blog/web lehetőségei miatt az azt használók nem gondolkodnak, viszont közösségek sem alakulhatnak ki. Ennyire primitív cikket csak nagyon ritkán olvashat az ember. Tényleg érdemes megjegyezni.

Néha elmerengünk azon, hogy vajon a magyar szeriőz napilapok miért nem fogllakoznak technológiai témákkal, a webkultúra aktuális fejleményeivel? Ha ők, homokba dugott fejjel, csakis a New York Times-t tartják mérvadónak, akkor miért nem veszik a fárdtságot, és lapozzák fel végre az amerikai lapot. Ámulni és bámulni fognak: újságot írni nem csak a kőkorszak színvonalán lehet, hülyének, ostobának, debilnek nézett olvasóknak. Találkozott már valaki olyan emberrel, aki szerint a Népszabadság cool?

A Népszabadság továbbra is csak az Új Gazdasági Mechanizmus rágcsálásához ért a legjobban. Kihalásra ítélt faj. Ne közelítsünk hozzá.


komment Címkék: laphalászat

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása