friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Print lap vagy online kiadás?

2005.06.21. 09:58 hírbehozó

Az újságolvasók jelentős része a print lapot online kiadásra cseréli - erre a vészjósló következtetésre jutott a Nielsen/Netratings. Persze az amerikai kutatás eredménye azért egy kicsit árnyaltabb: a print lapot is járató internetezők 21%-a ma már elsődlegesen az online kiadásból tájékozódik. Ha a másik végén fogjuk meg az adatot: a netező újságolvasók 72 százaléka továbbra is a papírlapot forgatja az online kiadás helyett.

A Netratings elemzője, Gerry Davidson szerint a viszonylag nagy arányú váltás mögött az állhat, hogy ma már egyre több print lap fejleszt önálló tartalmat online kiadásához - az üzenőfalakról, szerkesztői blogokról nem is beszélve. És egy pillanatfelvétel a végére: Idén márciusban a tengerentúlon 43,7 millió egyedi látogatója volt a print lapok online kiadásainak. Az átlagos látogató/oldalletöltés arány pedig elérte a 47,87-et. (A két adat 2004 márciusában: 42,3 millió, és 41,5).

Egyébként továbbra is az NYTimes.com a leglátogatottabb amerikai online kiadás. Idén májusban 11,3 millió egyedi látogatójuk volt, míg a második helyre szorult - bulvárosabb - USAToday.com 9,2 millió egyedi látogatóval büszkélkedhetett az adott hónapban. Magyarországon a Webaudit adatai szerint áprilisban a Blikk.hu-nak 245 ezer, a NOL-nak 223 ezer, az MNO-nak 162 ezer, a Népszava Online-nak 65 ezer látogatója volt. Végignézve a magyar nyomtatott lapok online kiadásait, egyelőre csak a NOL-t látjuk olyan terméknek, melyet érdemes végleg becserélni a nyomtatottra.

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása