friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Közszolgálati háttérblogok

2005.07.01. 23:33 hírbehozó

Úgy látszik a BBC Online-nál mára stratégiai alapon használják a blogokat. A nagyobb eseményekhez mostanra szinte kötelezően odaintegrálnak egy színfalak mögött-jellegű webnaplót. Hogy csak néhányat említsünk: a májusi brit választásoknál már üzemeltetett a BBC Online egy háttérblogot, ahol az aktuális választásokkal kapcsolatos szerkesztői-újságírói háttérértesülések, hangulatjelentések, érdekességek voltak olvashatók.

Ugyanebben a szellemben indították el például a Wimbledon blogot. A rangos Grand Slam-torna érdekességeiből kaphatnak ízelítőt azok, akik belekattintanak ebbe a webanplóba. És hogy két újabbat is említsünk: a Glastonbury fesztiválnak vagy a Live 8 koncertsorozatnak is saját blogja van a BBC-nél. Utóbbi kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a koncertsorozat valamennyi állomásáról írnak a blogba a BBC helyszíni tudósítói.

Mi magyarok meg beérhetjük ezzel a kulturházas szüttyögéssel nyárestéinken. Egy fenét, akkor inkább olvasom a BBC-t. Ha választani lehetne, hogy melyik közszolgálatinak adjam az adóforintjaimat, az MTV-nek vagy a BBC-nek, vajon melyiket választanám - így a későesti sirató. Szerencsére nem választhatok, bár néha az az érzésem, hogy a BBC jobban teljesíti számomra is (!) a közszolgálatiságot, mint a Magyar Királyi Dögunalom. Snitt.

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása