friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Yahoo: hírek mellé blogokat

2005.10.11. 11:53 hírbehozó

A Yahoo-nál nem nézik tétlenül a Google menetelését. Nemrég írtunk a Yahoo Podcasts-ról, és ma egy újabb Yahoo-fejlesztéssel ébredtünk. Míg korábban a GoogleNews-ból igyekeztek kigyomlálni a blogokat - mint "nem releváns hírtartalmakat" -, a Yahoo most éppen az ellenkező irányba mozdult el. Ne legyünk igazságtalanok. A Google nemrégiben külön blogkeresőt indított, és a hírkeresőjéből sem vett ki minden blogot.

A YahooNews-on ugyanis mostantól nem csak hírportálok anyagai közt mazsolázhatunk: a keresési tartományba bevehetjük a blogokat is. A béta verziót próbálgattuk, és mindjárt feltűnt, hogy a keresési találatok kilistázásakor nem ártott vlona valamiféle ikonnal ellátni a blogtalálatokat. Próbálkozásunk másik tapasztalata, hogy a Yahoo egyelőre csak a nagyobb, mérvadó amerikai blogok bejegyzéseire jelez találatot.

Az sem világos, hogy csak a hírblogokra korlátozódik-e a YahooNews keresőlogikája vagy esetleg - például - énblogok posztjaira is rátalálhatunk. Mi egyelőre maradunk a Technorati blogkeresőjénél. Az bevált. A Yahoo-ra meg figyelünk.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása