friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A 10 legjobb dolog 2005-ben

2005.12.14. 12:06 hírbehozó

Már megszokhattuk, hogy az év utolsó napjaiban ellepik a tévéműsorokat, a rádiókat, a magazinokat és a netet is az "Év legjobb..." kezdetű álanyagai. Az év végi toplistázás több szempontból is kifizetődő: egyrészt viszonylag kevés ráfordítással lehet ilyen anyagokat összedobni, másrészt ma már senkit sem érdekel, hogy mennyire relevánsak is ezek az összeállítások (a komoly felmérésektől a hasraütésig), harmadrészt pedig igen népszerűek a toplisázó tartalmak. És ezt mindenki tudja a médiában. Nos, nézzünk néhány év végi toplistázást. Vakra.

Itt van mindjárt ComputerPartner "2005 top 10 sztorija" című összeállítása, amiből például megtudhatjuk, hogy topsztori volt idén a web 2.0, az Xbox 360 és Fiorina kirúgása. Egy kicsit elszállósabb a ForeignPolicy.com "Top 10 sztori, amit kihagytál 2005-ben" című listája. A külpolitikai események sorát végigolvasva meg kell, hogy állapítsuk: nem hiába hagytuk ki ezeket a történéseket éves adagunkból.

Az Európában is már szinte vallássá erősödő Bush-ellenesség is kitermeli a maga toplistáját: "Top 10 bushizmus 2005-ből". Kedvencünk: "Brownie, you're doing a heck of a job." Aztán ottvan a SlashDot eszement listázása: "Top 10 rendszeradmin igazság". Innen is kiemelnénk egy megállapítást: "The Holy Grail of Tech Support... is the reboot."

A csemegézést folytassuk az AOL-lel. A lista az aolsearch.com legnépszerűbb idei keresőszavait összesíti. Az első helyen a "lottery", a másodikon a "horoscopes", a harmadik helyezett a "tatoos". Nagy a bizonytalanság Amerikában. As we know it. Haladjunk. Következzék a 2005 tíz legnagyobb dizájnhibája. Súgunk: a betűméret a leggonoszabb dizájnhiba.

A New York Times "2005 top 10 könyve", a Cnet "Top 10 must-haves" listája, a CNN "2005 tíz legveszélyesebb játéka" együttvéve sem olyan érdekfeszítő, mint a "25 legnehezebb kérdés, amit egy állásinterjún kaphatsz" blogtéma.

Akkor most rajtatok a sor. Küldjetek jelölteket a következő témákban.

2005 top 10 toplistatémája:

10. Az év legértelmetlenebb blogbejegyzései
9. Az év legtöbb számot tartalmazó gazdasági jelentései
8. Az év legérthetetlenebb kampányszlogenjei
7. Az év legrövidebb újságcikkei
6. Az év legszemélytelenebb munkahelyei
5. Az év legártalmatlanabb politikusai
4. Az év legelvetemültebb keresőszavai
3. Az év legkisebb gázszámlái
2. Az év legigénytelenebb szilikonkarkötői
1. Az év legrosszabb bejegyzései a Hírbehozón

(mailto: hirbehozoKUKACfreemail.hu)


komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása