friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az Amazon is a webkettő útján

2006.01.01. 15:56 hírbehozó

Blogszerű szolgáltatást indított az Amazon. Az Amazon Connect lényege, hogy a könyvek szerzői kapcsolatot alakíthatnak ki azokkal, akik az Amazonon keresztül megvásárolták könyvüket.

A blogszerű bejegyzésekben a szerzők szabad kezet kapnak: párbeszédet kezdeményezhetnek olvasóikkal, de információkat is közölhetnek velük. Például, hogy milyen könyvet írnak éppen, vagy milyen jövőbeni terveik vannak. A kezdeményezés célja tehát, hogy a "kétirányú kommunikációval" erősítse az Amazonon vásárlók kötődését, de ezzel együtt nyilván mini online közösségek is létrejöhetnek egy-egy könyv vagy szerző kapcsán.

Összehozzák tehát a hasonló érdeklődésűeket és bekapcsolják a rendszerbe a szerzőt is. Be is loginoltunk az Amazon oldalára. A szerzőknek szemléltetik, elmagyarázzák, hogy miről is van szó. A leírás a következőkkel kecsegteti a könyvszerzőket: betehetik saját linkjeiket, olvasókat szerezhetnek maguknak a közvetlen, folyamatos és online író-olvasó találkozóval. A kommunikációs lehetőséggel pedig a szerző akár több könyvet is eladhat. Jó.

Mondjuk a kezdeményezés sikere elsősorban azon fog múlni, hogy lesz-e elegendő jó szerző, aki hajlandó rendszeresen rájárni a Connect-re. Mondjuk nem tudom elképzelni, hogy Saramago irogasson az olvasóknak az Amazon felületén. De mondjuk James Freyről már jobban el tudom képzelni. Márcsak azért is mert blogol. Vagy éppen emiatt nem fog írni az Amazonra? Kiderül.


komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása