friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




newyork#19 - Látogatás a Gawker Mediánál

2006.09.30. 12:46 hírbehozó

Oké, egy pillanatra hezitáltunk, hogy a New York Times szerkesztőségében tegyünk-e látogatást, vagy megnézzük, mit csinálnak New York-i ismerőseink, mikor dolgoznak. A könnyebb ellenállás felé haladtunk.

Nos, a Crosby Streeten vagyunk, mely nem csak arról híres, hogy innen vitték el rehabra Courtney Love-ot, és itt szokott reggel fehércsokis kávét hajtani Lenny Kravitz, hanem arról is, hogy itt laknak Manhattan legelvetemültebb bloggerei. A Gawker Media egy kirakatüzlet. Ilyen:



(Összehasonlításképpen lásd még fél évvel ezelőtti postunkban a képet.) Ha beljebb megyünk, így kora délután sok álmos szemű bloggert látunk színes fotelekben ülni, hatalmas lcd-monitorok és szappantartó Apple-notebookok társaságában. Bár elmondásuk szerint rendszerint zene üvölt a "szerkesztőségben", most síri csönd honol a blogbutikban. Halkan kattogtak a billentyűk, miközben megtekintettük a hangulatvilágításon túli vécé + zuhanyzó kombót.



Sajnos minden protekciónkat latba vetve sem sikerült Clooney-s pólót kikönyörögnünk a Gawker pólófelelős emberétől. Azt magyarázta, hogy azok valahol Középnyugaton készülnek, és még magyar barátaiknak sem tartanak külön e célra a bloggerpult alatt. Az utolsó darabig elfogyott.



A Gawker főhadiszállása abban más mint a magyar szerkesztőségek, hogy senki sem tűnik idegbetegnek, és a színes kanapék, a zegzugos belső tér és a hangulatvilágítás, meg a sok dizájnos gép már-már arra sarkallja az embert, hogy dolgozzon. Ajjaj. Irány gyorsan a Soho túlvége és az offline élvezetek.

komment Címkék: média blogger new york

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása