friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.11. 11:31 hírbehozó

Ügynöklista vérfarkasokkal és új lebukottak

Köszönjük meg szépen a Political Capital-nak, hogy egy weboldalra összegyűjtötte 19 olyan ember nevét, akiről eddig is tudta mindenki, hogy. Állítólag ez egy fene nagy polgári engedetlenség, és nem ám szimpla píárfogás.

Még szerencse, mert különben megismertük volna az ügynököket meg tartótisztjeiket. Egyébként jobb ha beletörődünk abba, hogy nem lesz idehaza ügynöklista. Miért nem? Mert vannak Krakus Péterek, akik előbb vádolják meg csalással a kormányt, mithogy színt valljanak, és előbb mutogatnak minden hájjal megkent jogászaikra, minthogy ők, by heart elmondják a tutit, vagyis, hogy miért voltak inkább ügynökök az átkosban, mint inkább nem. Megyó meg ugye James Bond.

Alapszabályok a magyar besúgókkal és tartótisztjeikkel kapcsolatban: mindenki kényszerítve volt, mindenki meg volt félemlítve, senki sem sodorta veszélybe senki életét, csak a pörkölt volt a szobakonyhában, meg egy zsíros papírdarab és egy csonkolt ceruzavég, amin olyanok álltak, hogy a 'Pisti jó kommunista, szereti a feleségét, és sosem szervezkedne az állambácsi ellen. Tessék őtet felvenni az egyetemre, mert különben báró lesz belőle.'

Így teltek a Kádár-rendszer napjai, mígnem kimúlt szegény, mármint a rendszer, és nem maradt utána semmi sem. Ez a harc lett a végső, és a csillagosok nem bűnözők. De nyugi, a társadalom kompenzál, amíg az egykori állampárti erőszakszervezet tagjai nem bűnösök, addig a jointot a suliklozetben körbeadó kölykök például igen.

Mert azért rend és fegylem uralkodnak itten a Pusztaországban.

Másrészről meg a legnagyobb hazugság, hogy az ügynökök listájának közszemlére tétele a "múlttal való szembenézést", a "tisztánlátást", a "történelmi igazságtételt", "a Kádár-rendszer jobb megismerését, megértését" szolgálná. Egy szart. A társadalomban meglévő vojőrködést szolgálná. Ahogy meglessük a valóságshow-k szereplőit jerk off közben, úgy szeretnénk látni, ahogy a szemünk láttára döbbennek rá az ügynökök, hogy lelepleződtek bazmeg.  Ezt a "múlttal való szembenézést" lehetne erősíteni azzal, hogy behívnak több száz embert egy valóságshow-ba, és minden héten behoznak egy aktát, és rámutatnak az éppen leleplezett ügynökre vagy szt-tisztre. Ki vagy szavazva, öreg, csomagolhatsz.  Aztán jöhet a bandzsidzsamping meg a  tejszínhabos töltöttkáposztaevés, szórakoztatásilag.

Mert akárhogyis nézzük, a cél itt ez. A "dráma" bemutatása a tévékben, újságpapírokon. Hogy, Jesszus, ez is az volt, és nézd meg, hogy meg van törve, vagy nézd, hogy védekezik a szerencsétlen pellengérre állított házmester. És akkor lehet nyomulni, riportozgatni, hogy hogy is volt ez az egész. Mert a Józsit mindenki rendes embernek ismerte a faluban, de most, hogy kiderült, hogy ügynök, dupla áron kapja a szilvát a söntésben.

Ollé, ez lenne kedves társadalom a nagy magyar ügynökshow. És milyen reklámbevételeket hozna egy élőben leleplezett szerencsétlen ember. Ezzel még Győzike is lekopna a tévéképernyőről. Majomkodása érdektelenné válna egy ember/sok ember nyilvános meghurcolásához képest. Welcome to our late night reality show. Here is the one, who is going to cope with his secret agent past - just right in front of our cameras. Look how he suffers. A huge applause please, we'll come back after this.

In Memoriam Tar Sándor.

Akik be szeretnék vallani, ide írjanak: bevallom@politicalcapital.hu, de lehet közvetlenül a bulvárlapoknak meg a tévéknek is.


komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása