friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.18. 10:42 hírbehozó

Print olvasók és egy teória

"Növelte olvasótáborát a Népszabadság és a Népszava, a Magyar Nemzetnél viszont csökkent az eladott példányszám" - olvasható a Privátbankáron. Persze a hírből az is kiderül, hogy a két balos lapnál a növekedés éppen 2004 utolsó negyedévében következett be.

A hír megfejtése talán ott keresendő, hogy éppen 2004 utolsó negyedévében szűnt meg a Magyar Hírlap, és az újság olvasói éppen e két laphoz pártolhattak át valamilyen részben. Arról sajnos nem szól a hír, hogy az újjáindult MH mennyi olvasót tudhat maga mögött - és ebből mennyi a régi olvasó -, de az biztos, hogy a lap 2004 utolsó két hónapjában gyakorlatilag szünetelt.

A fenti teóriát az is igazolni látszik, hogy az európai trendeknek megfelelően Magyarországon eddig is folyamatosan csökkent a politikai napilapok olvasótábora, és ez nyilván nem a karácsony időszakában feltoluló újságszeretetnek köszönhetően fordult meg hirtelen. Persze az is elképzelhető, hogy az év utolsó felére sok ember hirtelen rájött, hogy a két kérdéses lap hiányzik az életéből, vagyis a fenti teória nem áll.


komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása