friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.18. 09:21 hírbehozó

Mostantól kártalanítani kell a járatkésés miatt az utasokat

A magyar médiában nem kapott túl nagy figyelmet a következő hír, de azért jó tudni: február 17-én lépett életbe az az uniós szabályozás melynek értelmében az utast kártalanítani kell túlfoglalás, hosszabb járatkésés, illetve egyéb kár esetén.

A rendelkezés az összes európai légitársaságot, illetve azokat a járatokat is érinti, melyek ez EU területén szállnak föl vagy ott szállnak le. Úgyhogy ezen túl, ha másfél órát késik a gépünk, vagy túlfoglalásba futunk, nyújtsuk be kárigényünket. Tetemes összegek üthetik markunkat. Például ha túlfoglalás miatt nem tudnak az utasok elmenni egy géppel, akár több mint 600 eurót (kb. 145 ezer forintot) is fizethetnek a légitársaságok a károsultaknak.

Persze a légitársaságok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a direktívát. Az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) például egyenesen romboló hatásúnak nevezte az uniós szabályozást, mert szerintük az megronthatja a társaságok és az utasok közti viszonyt is, arról nem beszélve, hogy szegény légitársaságok anyagi problémákkal küszködnek.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása