friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.03.22. 16:00 hírbehozó

A nagy blogátvilágítás

Kicsit látogassunk el a blogparadicsomba, amit más néven úgy hívnak, hogy Egyesült Államok, vagy: angol nyelvű blogringek. A Blogads legutóbbi felmérése szerint a tengerentúli bloggerek szép summákat tudnak besöpörni internetes naplóikkal. A bloggerek 21 százaléka 60 és 90 ezer dollár közötti bevételre tesz szert, és 17,8 százalék 90-120 ezer dollárt keres netnaplójával.

A felmérés alapján az is kiderül a tengerentúli bloggerekről, hogy sok időt töltenek blogoldalakon, és viszonylag sok blogot is olvasnak. A válaszadók közül a legtöbben (14,4%) naponta 5 blogot olvas, de 12,1 százalék napi naplófogyasztása 11-15 közé esik. Hogy mennyi időt töltenek az amerikai bloggerek blogolvasással?

A legtöbben (16%) heti 10 órát tölt netnaplók nézegetésével, ám a válaszokból kitűnik, hogy egy átlag blogger is heti több órát tartózkodik blogoldalakon. Ezekből az adatokból nyilvánvaló, hogy egy öntudatos, összetartó blogtársadalom van odaát kiépülőben: nem csak írni szeretnek, de olvassák is kedvenc blogtársaik bejegyzéseit. És ha pénz is van belőle, akkor ez egy sikergyanús iparág. (Azért ne féljünk kételkedni.)

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása