friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Őrült dolgok kicsiny boltja

2005.04.24. 10:40 hírbehozó

Egy ideje már megtaláljátok a Nagyon ajánlott linkek között a Think Geek weboldalát. Azért nem árt egy kicsit reklámozni is ezt az oldalt. Egyszer majd talán eljutunk oda, hogy Magyarországon is megnyílik egy hasonló webáruház.

Az oldal készítői olyan termékeket, fejlesztéseket válogattak össze, melyek valahogy kimaradtak a mainstream fogyasztói piacról. A technika fejlődése és a nyílt forráskód szerelmesei itt sok olyan dolgot megtalálhatnak, ami a MediaMarkt polcairól valszeg örökre lemarad.

Ajánlanék néhány terméket erről az oldalról, személyes kedvenceim közül. Itten van például, a pécére tervezett kazettás dekk, valamint a mindennapi szuperhősök. Utóbbi az actionman ötletét gondolja tovább, és a "mindennapi" emberből csinál játékfigurát. Azután  környezettudatosaknak van olyan világító térkép is, melyen nyomonkövethetjük, hogy a világon miként növekszik az eneregiafogyasztás - s ezzel együtt a végcél: a megsemmisülés esélye.

Részemről az at-most-favourite a trükkös órák ötlete. Van egyrészt egy bináris változat. Meg a személyes kedvencem, ami nem csak trükkös, de szép is. Lehet találgatni, hogy mennyi az idő ezeken az órákon. Kis logikai készség kell és könnyű megfejteni. A másik egy dvd, mely különböző színeket és színátmeneteket tartalmaz: a nappali hangulatvilágításához használhatjuk. Laza.

Aki  szülinapi ajándékokban gondolkodik, tekintse meg a NASA-által kifejlesztett hangyafarmot, amit eredetileg arra találtak ki, hogy az űrben is vizsgálhassák az állati életet. És jöjjön egy megintcsak egyszerű, ám nagyszerű ötlet: a világító frizbi.

Igen hasznos a viharban is használható tűzgyújtó eszköz, vagy az éjjeli olvasást segítő könyvlámpa. Akik szeretnének stikában fényképeket készíteni, azoknak ajánlott a "zippo-kamera". Nagyon előremutató még az USB-ről működtethető magánakvárium.

Szintén említésre méltő a szélesvásznú monitor, az összecsavarható billentyűzet, vagy a pécére fejlesztett távirányító, és  a digitális fényképkeret.

Jó hír azoknak, akiknek szintén felkelti mindez az érdeklődését, hogy Magyarországra is lehet rendelni a több száz geek-cuccból. Valami öröm, izgalom is legyen a lakásban, munkahelyen a sok IKEA-bútor között.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása