friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Személyes adatért csengőhangot

2005.05.07. 10:59 hírbehozó

Ezentúl a New York Post is azon lapok táborát fogja erősíteni, melyek úgy gondolják, az online kiadás regisztrációssá tételéből legalább két előnyük lesz: részletesebb adatok a regisztrálókról, és kevesebb online olvasójuk. A regisztrációs rendszer azonban éppen akkor nem működött, mikor el akarták indítani az oldalon.

A New York Post-nál egyébként láthatóan nem fogadták meg a nagy úttörők (Los Angeles Times, Washington Post) tanácsait: ne kérj el specifikus adatokat (pl. éves jövedelem, lakcím, stb), és tedd a regisztrációs rendszert minél egyszerűbbé, hogy ne legyen olyan netező, akinek problémája akad - mert ők jellemzően hagyják a fenébe az egészet és tovaklikkelnek.

További tapasztalatok: az ingyenes regisztráció általában elrettenti az online olvasók többségét. De az is igaz - láttuk ezt már a Wpost.com-nál -, hogy kábé egy fél évre rá visszaszivárgott az elvesztettnek hitt olvasók egy része. A New York Post egyetlen dolgot csinált jól. Az ingyenes regisztráció mellé ad egy kis szuvenírt: csengőhangot, képernyővédőt, stb. Oké, oké, csengőhangom lesz a regisztrációért cserébe. (Az NYP cikkei nem is érdekesek?)

Lehet futni, megadni az olvasási szokásainkat, éves jövedelmünket, e-mail címünket, hogy olvassunk egy kis amerikai bulvárt. Ugyan. Akkor már inkább a USA Today.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása