friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Érettségi, politikából

2005.05.09. 20:54 hírbehozó

Ugye, mint nyilván mindenki értesült róla, már vasárnap feltette valaki a netre az irodalmi érettségi témáit. Most persze a rendőrség nyomoz, de hát mit lehet tenni, ami történt, megtörtént.

Mondanom sem kell, hogy az origo keresőjében helyi idő szerint a szexuális jellegű kulcsszavak mellé - kis túlzással - egyből felkúszott az "érettségi", "matek érettségi" és egyéb keresőszavak. Állítólag az ügyesek a matek, sőt a töri érettségit is meg tudják szerezni, pénzért, jó szóért, egyebekért cserébe. Kapod az URL-t vagy a fénymásolt stenclit.

Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője meg azt mondta, délelőtt az iskolák semmiféle rendellenességet nem jeleztek. Nem, de az érettségizők szokatlanul sokat duruzsoltak, persze nem a tanárokkal, hanem egymással.Ami végülis nem "rendellenes". Az már sokkal inkább, hogy valaki vagy valakik a fénymásolatokat eljuttatták a sajtóhoz.

Nos, ez mindenesetre nem a magányos, vicces vagy épp segítő kedvében lévő érettségiző 18 éves elkövető verzióját erősíti. A szaktárca vezetője politikai támadást sejt. Sejtjük mi is. Főleg, hogy többet gondolunk erről, mint amit itt lejegyzünk. Folytatjuk.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása