friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Honnan tudta az OM sajtóosztálya előre a tételeket?

2005.05.11. 09:18 hírbehozó

Az érettségi tételbiznisz tovább folytatódik. Többek között az Angelfire,  és Graffiti meg egyéb nevű ingyenes tárhelyen megjelentek az állítólagos módosított (!) érettségi tételek is, történelemből. Persze a lefotózott papírok nyilvánvalóan nem az eredeti tételek. Az utolsó kérdés például így hangzik: "Magyar Bálint élete és halála". Ja, és emelt díjas sms az ára.

Ki tudja, 10 után még az is kiderülhet, hogy a tegnap összeállított törikérdések is hamarabb terjednek a neten, mint a fény. De ennek valószínűsége (hááát), mondjuk, hogy csekély. Az Angelfire-ra, Graffiti-net-re kitett összebarkácsolt áltételekért meg biztos vannak, akik még fizetnek is. Nyilvánvaló hülyeség, vagyis: csalás, vagyis: ne.

Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy még az érettségi tételek 10 órás kihirdetése előtt az oktatási minisztérium sajtóosztálya lenyilatkozta a Blikk.hu-nak, hogy az Angelfire-on megjelent tételsor hamis. Honnan a fészkes fenéből tudta az OM sajtóosztálya előre, hogy mit tartalmaz a történelmi érettségi tételsora? Ha ebbe nem bukik bele a sajtóosztály akkor mibe???
  • Meg kell ismételni a matek érettségit
  • Érettségi, politikából I., II.
  • Érettségi: megoldás a visszaélésekre


  • komment Címkék: betiltott bejegyzések

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása