friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Időjárástündért akarok!

2005.05.12. 13:02 hírbehozó

Új rovatunkban - ahogy a cím is mutatja - blogkütyüket ismertetünk. Vagyis olyan alkalmazásokkal foglalkozunk, melyek a blogszférában elterjedtek, vagy ha nem, jó lenne, ha elterjednének. Mert aranyosak, mert hasznosak, mert nekünk tetszik.

Első kiszemeltünk a Weather Pixie (WP), vagyis az Időjárástündér. Ez az alkalmazás nem csak hasznos, de aranyos is. Így két okunk van írni róla. A WP lényege, hogy a képen is látható kis ablakot helyezhetünk el blogoldalunkra. Magát a tündért mi magunk választhatjuk ki egy listából. Vannak itt különböző karakterű lánytündérek, fiútündérek, gésa, mandarincsaj stb.

Miután a lényegen túlvagyunk, vagyis kiválasztottuk nekünk szimpatikus karakterünket, be kell állítanunk, hogy milyen nyelven szeretnénk látni az időjárásjelentést, illetve lokalizálnunk kell az időjárásjelentés tárgyát. Az egyszerűség kedvéért, ha a budapesti időjárásra vagyunk kináncsiak, a menüben Európát, aztán Magyarországot, majd a ferihegyi mérőállomást válasszuk.

A kütyü lényege persze az interaktivitás, vagyis időjárástündérünk mögött aranyos napocska, és zöldelő fű jelenik meg, ha a ferihegyi központ éppen azt az infót küldi, hogy ilyen az idő itt és most. Ha mindent beállítottunk, nincs más dolgunk, mit ráklikkelni az oldal jobb felén található "View the HTML Code for this location" gombra, és a kapott kódot bemásolni blogunk Sablonjába. Oda, ahova tetszik.

Ja igen, és aki már nagyon beleszeretett időjárástündérébe, az vehet magának WP-s pólót, bögrét meg táskát, közösségi érzésből.

komment Címkék: blogkütyük

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása