friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Majd a magyarok felhúzzák a maláj agráriumot

2005.05.12. 09:39 hírbehozó

A nagyotmondás nem áll messze a magyar külügyminisztertől sem. Ő az, akit Somogyi Ferencnek hívnak. Legutóbb pedig Malajziában osztotta az észt. Többek közt azt mondta, hogy a mezőgazdaságot egyre komolyabban vevő Malajzia vállalkozói használják például Magyarországot ahhoz, hogy elérjék az Európai Unió piacát. Meg szóba került, hogy a budapesti reptér jól fel van készülve, úgyhogy a malájok az árut akár innen is teríthetik majd Európába.

Szerencsére mi annyira nem vagyunk érdekeltek a mezőgazdaságban, hogy bátran bevállalhatjuk a malajziai agrárium európai képviseletét. A dipolmáciai találkozókon ilyenek is elhangzottak, hogy például "Magyarország tapasztalt a modern mezőgazdasági fejlesztésekben", sőt, állítólag a high-tech magyar agrárfejlesztéseket alkalmaznák Vietnámban meg Mongóliában (!) is. Ja, a világ két legszegényebb országába sikerült elnyomnunk a vetésforgót, meg a háromnyomásos gazdálkodást.

Kár, hogy a malájok most azt hiszik, hogy Magyarországon van egy működő, versenyképes mezőgazdaság. Mondjuk ők most ráálltak erre az agrárdologra, úgyhogy két év múlva asszem más hangvételű bilaterális tárgyalásokról számolhatunk be. 
  • Agrár-Magyarország

  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása