friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Csináld meg te a BBC Online-t

2005.05.13. 22:04 hírbehozó

Nem tudom, hogy inkább sajnálatos, mintsem szomorú vagy fordítva, de valahogy a magyar média nem érezte szükségét, hogy beszámoljon a BBC BackStage dologról. Nem baj, ehelyütt is csak címszavakban, de legalább mégis.

Ugye az egész a 2004-es Graf-jelentéssel kezdődött. A BBC ettől a felülvizsgálattól azt várta, hogy rámutat majd saját kölyke, a BBC Online hibáira. A jelentést elkészítő Philip Graf megállapításai nem maradtak visszhang nélkül.

A BBC ugyanis a napokban útjára indította a backstage.bbc.co.uk béta, vagyis nem hivatalos verzióját. A lényeg, hogy hozzáférhetővé tették a portál API-ját, feedjeit. A fejlesztők, dizájnerek ötleteit várják, hogyan lehetne jobbá, szebbé, felhasználó-barátabbá, érdekesebbé tenni a portált. Az innováció és a kreativitás meg ott van kint, a végfelhasználók fejében, a BBC csak szeretne kapcsolatba kerülni velük.

Van egy levelezőlistájuk is, fel lehet rá iratkozni, és részt lehet venni a BBC redizájnjában. Vagyis eleve egy nagy együttgondolkodásra is megteremtette a terepet: fejlesztők, dizájnerek, szerkesztők, döntéshozók között. Mert kétségünk nincs felőle, hogy a hibákat és a problémákat tudomásul vevő - majd azokon változtatni akaró - brit közszolgálati portál meg is fogja lépni azt, amit meg kell lépnie.

Szóval illik komolyan venni a kezdeményezést, mert ők is komolyan veszik magukat és az olvasóikat. Ja, és a BlogPulse-on a BBC Backstage honlapja volt a legkeresettebb link május 12-én.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása