friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Kritika nélkül, az MTI-ből

2005.05.26. 10:04 hírbehozó

Szerdán szenzációs hírről számoltak be a vezető hírügynökségek: a Voyager 1 elérte a Naprendszer határát. Beszámolt az eseményről a Magyar Távirati Iroda is, csupán egy pici hiba csúszott a híradásba: a Naprendszert "naprendszer"-nek írták. Ez még önmagában nem lett volna érdekes, de vessünk csak egy pillantást a magyar hírportálokra.

Szerdán szinte minden magyar online médium híre az MTI-ben megjelent "naprendszer"-t használta: MTV - Híradó, Blikk.hu, Ma.hu, hvg.hu, Magyar Rádió Online, Népszabadság Online, Index. Talán csak egy kivétel akadt, igaz a National Geographic cikke nem is a távirati iroda híre alapján íródott, így nem csoda, hogy Szegő Iván Miklós összeállítása nem csak pontosabbra, de érdekesebbre is sikeredett, mint a többi beszámoló.

Később az Index javította a korábban kritikátlanul átvett hírt, és már jól jelent meg - csütörtökön! - az SG.hu-n is a jelentés. Az MTI honlapján azonban még csütörtök délelőtt is "naprendszerről" olvashatunk. That's how it works.
Szégyenskála: 10/3

Azt legalább ennyire érdekesnek tartom, hogy az origo, mely egy Tudomány névre hallgató rovattal is rendelkezik, nem számolt be a hírről.

komment Címkék: égből pottyant hírek

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása