friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Hogy nézne ki ma Nagy-Magyarország?

2005.06.06. 09:25 hírbehozó

Szerény számításaim szerint ha ma is létezne Nagy-Magyarország, akkor annak etnikai összetétele a következőképpen nézne ki. (Többnyire 2000-2001-es népszámlálási adatok alapján). Szóval Nagy-Magyarország összlakossága 30,3 millió lenne. Ebből mindössze 11,6 millió magyar nemzetiségű, vagyis az összesen 18,7 milliós magyarországi kisebbségek adnák a többséget. Csakúgy, mint Trianon előtt.

A legnagyobb kisebbséget a románság tenné ki. Számuk Magyarországon megközelítené a 6 milliót. Aztán következne a szinte teljesen homogén Horvátország horvát lakossága, és ne feledkezzünk meg a sokmillió szlovákról sem. Jelentős számban élnének még szerbek, ukránok, cigányok, németek is ebben a képzeletbeli országban. Természetesen több tucat egyéb kisebbséggel együtt. Mindent összevetve a nyugati kereszténység még tartaná többségét (elsősorban a horvátoknak köszönhetően), de vallásilag is egy igen tagolt ország lenne Nagy-Magyarország.

Ebben a képzeletbeli országban, ha egykamarás parlament lenne, akkor könnyen bekövetkezhetne az, hogy Nagy-Magyarországon a kisebbségeké lenne a politikai hatalom, mivel például egy Szláv Unió nevű pártnak sokkal több potenciális szavazata lenne, mint egy Magyar Unió nevű politikai szervezetnek. Vagyis ebben az országban igazából a magyarság kerülhetne könnyen politikai értelemben kisebbségi szerepbe.
(Akinek jobb adatai vannak, az szóljon.)

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása