friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az MNO "szemlézi" az ördögi ellenfelet

2005.06.16. 13:16 hírbehozó

Szóval azt már meg sem említjük, hogy az origo belföld rovata reggelente a Népszabadságot menti át a szerverére. Többnyire belőlük élnek, és ez úgy tűnik, nem sok mindenkit zavar.

Az MNO meg szintén Népszabadságtól idéz. Amennyiben idézetnek nevezhetünk egy több mint 3400 karakteres írást, ami a Népszabadság cikkéből sikerült összeirogatni. Vajon milyen megfontolásból kannibalizálja a Magyar Nemzet online kiadása a legnagyobb konkurens, a "kommunista pártlap" saját anyagát? És miért írják oda szerzőként, hogy "MNO", amikor az egész úgy-ahogy-van a Népszabi cikkéről szól? A Hírtv.hu körülbelül hasonló lazasággal lopja át a Népszabadság cikkét. Bár a cikk a nyomtatott lapban jelent meg, a Hírtv.hu szerint "forrás. nol.hu", az oldal alján meg azt látjuk, hogy "A hír forrása: Hír TV". Mélyen gratulálunk.

A végére pedig jöjjön egy Indexes mintapéldány. A hír forrásaként az van feltüntetve, hogy "Yahoo!". Na most sem a Yahoo sem a YahooNews nem gyárt saját cikkeket, csak másodközöl. Az eredeti cikk, amire hivatkozni illett volna a TechWebé, azon belül is az InternetWeeké.

Szégyenskálánkon
most a newcomerek, az MNO-Hírtv eljárását értékeljük: 10/6

komment Címkék: égből pottyant hírek

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása