friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A hozzászólás keretei

2005.07.13. 11:32 hírbehozó

A Guardiannél is elérkezett az ideje annak, hogy felülvizsgálják - egyébként kiváló - hírblogjuk működési elvét. A problémát elsősorban az okozta, hogy sok olvasójuk ezt a blogot használta fel arra, hogy elmondja a lappal vagy az abban megjelent írásokkal, publikáló szerzőkkel kapcsolatos véleményét - tekintet nélkül arra, hogy a hírblogon éppen milyen bejegyzéshez szólt hozzá. Nem csak ilyen hozzászólásokat kaptak szép számmal, de olyanokat is, melyek irányelveikkel ellentétes kitételeket tartalmaztak.

Blogbejegyzésükben arra figyelmeztetik az olvasókat, hogy törölnek minden olyan bejegyzést, mely nem az adott témához kapcsolódik, illetve amely sérti a médium irányelveit. A Newsblogon mondjuk egyébként is automatikusan törölnek minden bejegyzést, mely 2 napnál idősebb, annak érdekében, hogy ne legyenek kilométeres kommentoszlopok a bejegyzések alatt, és hogy meggátolják a floodolást. A most nyomatékosított irányelvek mindenesetre jogos igényt fogalmaznak meg: a kommentelést éppen azért engedik, hogy az adott témához viszonylag normális hangnemben lehessen hozzászólni, bárkinek. Sem a témához való kapcsolódás, sem pedig a vélemény normális megfogalmazása nem jelenthet problémát a hozzászólók számára. A Guardian eljárását nem ártana megfontolnia például a Tékozló Homárnak sem. Az Index blogjában ugyanis szintén előfordulnak a Guardian által jelzett problémák.

A Guardian 5  pontja:
  • Ellenzik a tárgárságot és az "esztelen gyalázkodást". "Más felhasználókkal szembeni személyes támadásoknak nincs helye egy intelligens társalgásban".
  • Nem tolerálják a rasszizmust, szexizmust és homofóbiát.
  • Törölnek minden hozzászólást, mely jogi problémákat vethet fel. (Pl. becsületsértés, rágalmazás.)
  • Bizonyos esetekben eltávolításra kerülhetnek olyan hozzászólások is, melyek más felhasználók kifejezetten támadónak vagy fenyegetőnek ítélnek.
  • Nem engedik a kommentfloodot.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása