friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Újabb pletyka az MSN-ről és a Gugliról

2005.07.26. 16:36 hírbehozó

A blogszféra - többek között - tökéletesen alkalmas pletykák elhintésére. Az egyik legutóbbi szerint a Microsoft MSN-je rss-alapú keresőmotort fog elindítani "a napokban". Niall Kennedy azt is tudni véli, hogy a Microsoft hétfőn szeretné bejelenteni az új szolgáltatást. A pletykát megalapozni látszik az a korábbi bejelentés, miszerint a következő Internet Explorer-ben már lesz beépített rss-olvasó.

Egy másik felvetés szerint pedig valószínűleg a Google-nál sem fogják sokáig bírni rss nélkül. A nyomás nagy, hiszen a GoogleNews ma az egyik leglátogatottabb hírkereső szájt. Milyen jó lenne, ha akár témák szerint, akár úgy egészében megkapnánk az rss-olvasónkra a GoogleNews alá beszippantott híreket. Törölhetnénk egy csomó egyéb xml-t. Egyelőre csak a Google személyre szabható keresőoldalára viríthatunk ki egy-két általunk kiválasztott feedet. Hogy honnan lehet erről tudni? Hát Sean Knapptól, a Google szoftverfejlesztőjétől személyesen.

RSSReally Simple Syndication (Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás). Egy ún. rss-olvasó a megadott weboldalak szöveges tartalmait olvassa be nekünk. Amikor frissül egy weboldal, ezt az rss-olvasó jelzi felénk, vagyis értesülünk minden friss hírről, anélkül, hogy végigböngésznénk kedvenc weboldalainkat. Példa: RssReader.exeHírbehozó rss.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása