friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A nyugatiak és emléknapjaik

2005.09.11. 21:06 hírbehozó

Ma, szeptember 11-én nehéz volt olyan brit blogot találni (kis csúsztatás, uupsz), mely ne a Times cikkével foglalkozott volna. Az írás arról szól, hogy a Blair által kinevezett tanácsadók azt javasolják, hogy a Holokauszt Napját nevezzék át a Népirtás Napjára. Miért? Mert szerintük az előbbi megnevezés kirekesztő a muszlimokra nézve.

Az egyik megszólaló szerint a Holokauszt Napja azt üzeni, hogy a nyugati életek értékesebbek, mint a nem nyugatiak. Miért? Talán a Britanniában élő muszlimok nem tartják magukat nyugatiaknak?

Minden bizonnyal a tanácsadói tanácsból nem lesz semmi, de azért érdemes egy újabb pillanatot, így szeptember 11-én elidőzni afölött, hogy az európai muszlimok vajon helyes politikát folytatnak-e, amikor a londoni terrrormerényletek utáni légkörben a holokauszt emléknap "kirekesztő jellegéről" beszélnek.

A mai napig nem egészen világos, hogy mi lesz a módja az európai muzulmánok integrálódásának. Annyi bizonyos, hogy egyetlen integráció sem megy feszültségmentesen, de fölösleges indulatkeltésre nincs szükség. Főleg az új terrorizmus évtizedében.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása