friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Hírszerző faszverése

2005.09.15. 18:56 hírbehozó

Anno, amikor elindult a Hírszerző portál, nem írtunk róla. Adtunk egy kis időt, hogy összeszedje magát a kezdeményezés, és elinduljon valamerre az online palettán. Vártunk, csak vártunk, és vártunk. Jött az egyik nap a másik után, és a Hírszerzőre ellátogatva még mindig ugyanazokat az unalmas, száraz, kizárólag önmagáért és önmagának való "politológust", "elemzőt" játszó cikkek vagy épp még unalmasabb sajtószemlék, és artikulálatlan publicisztikai hümmögések.

Gavra Gábor is többet tudott a Narancsban, mint például ilyen leadeket írni: "'Rendkívüli állapot' kihirdetésére kényszerült a Hulladék Munkaszövetség nevű, 11 éve működő civil szervezet, amely másfél éve nem jutott hozzá a Környezetvédelmi Minisztérium pályázatain elnyert pénzek egy részéhez." Ennél még a Népszabadság belső oldalai is izgalmasabban szoktak kezdődni. Egy másik tévelygő, Seres László meg - a Népszabihoz szokottan - kilométeres publicisztikákat ír a privatizációról, amit még akkor sem olvasnék tovább a harmadik bekezdésnél, ha nem lenne ilyen olvashatatlanul világosszürke a betűtípus.

Sajnálatos, hogy nem sikerült az internetre megálmodni a Hírszerzőt. Az egész vállalkozás, úgy tűnik, csak azért van éppen a világhálón, mert nincs pénz kinyomtatni. Valakik valahol leülhettek volna azzal a céllal, hogy kitalálják a szájtot. Már nem arra gondolok, hogy "legyen komoly, meg legyen bulváros része is, csalinak", meg hogy "a Seresre meg a Gavrára úgyis idejönnek."

Az egész próbálkozás lassan fordul át erőlködésbe, majd vergődésbe.  A külsőre konzervatív, komolykodó, magas hirdetési árakkal keménykedő Hírszerző azonban eljutott eddigi mélypontjára, a következő címadással: "Gyurcsány máséval veri". A publi szempontjából tökéletesen indokolatlan címadásnak szerintünk két oka lehet: egyrészt bekerülni a Hírkereső top 4 órájába (sikerült), a másik: behozni embereket az oldalra, mert baszottul nem tolja már semmi a szekeret.

Harmadik megoldásunk: a szerző érezte, hogy a kutyát nem érdekli a cikke, mely a "magánvállalat árképzéséről" és a rút kormányokról szólogat, a már megszokott se hús, se hal stílusban. A benzinár-sztorit piszkálgató publi végkövetkeztetése egyébként így dörög: "Magánvállalatok üzleti stratégiájába azonban talán nem kellene beleszólni. Ha másért nem, hát azért, mert nincs értelme." Legalább egyszer leírhattad volna a publiban a farokkal való csalánverést, kedves Dávid. Ha már a címadásnál olyan lazán voltál indulatos.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása