friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Egy az ország, kettő a kancellár

2005.09.19. 00:13 hírbehozó

A választások nem feltétlenül úgy alakultak, ahogy azt a két nagy párt elképzelte. A kereszténydemokraták kifejezetten csalódást okoztak az előzetes várakozásokhoz képest, a szocik meg bebizonyították azt, amit már eddig is mindenki tudott: nincs elég támogatójuk ahhoz, hogy vezetőjük nyugodtak tudjon kormányozni a következő években.

A választás nagy győztese a liberális párt. Messze a várakozásokon felül teljesítettek, és állítólag elsősorban a kereszténydemokratáktól csábítottak át szavazókat. Most tehát a kereszténydemokratáknak ezzel a liberális párttal kellene koalícióra lépniük.

Az aktív tévénézőknek ennél sokkal viccesebb megoldás lenne, ha az esküdt ellenségek nagykoalícióba borulnának, és a két nagy kéz a kézben vezetné az országot. És akkor a szoci fiúk is ránéznének a keresztény lányokra, és vissza. A kormánynak bőséges támogatottsága lenne. Színtiszta politikai örömkönnyek...

Ennél csak eggyel lenne botrányosabb, ha új választásokat kellene kiírni. A legrosszabbra pedig gondolni sem mer ma senki: a korábban bizonyos koalíció-verzióktól élesen elhatárolódó kisebb pártok végül mégis... Merthát a szekérnek mennie kell. Majd a FAZ hétfői száma biztos megírja a tutit, ami így vasárnap éjszaka még senkinek sem juthatott eszébe. Még szerencse, hogy a Financial Times előre megírta, mi fog történni.
Eredmények
Magyarázatok.de
Magyarázatok.com
Vezető 1.
Vezető 2.
Választási slideshow


komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása