friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Critical Mass vs. rádióböfögés

2005.09.21. 20:10 hírbehozó

A Critical Mass-t akkor is támogatnia kell minden jóérzésű embernek, ha van autója. Nekem is van, de ettől még nem gondolom, hogy normális dolog az, amit az autósforgalom művel ezzel a várossal. (Talán van olyan autós, aki szerint igen?)

Nézzünk csak végig Budapesten. Ma már majdnem minden családra jut egy autó. A belsőbb kerületekben nyitott ablaknál már nem lehet megmaradni. Nem csak a benzingőzről beszélek, hanem a zajról is. Értsük meg végre, hogy a Critical Mass nem arról szól, hogy a biciklisek a jófejek, az autósok meg köcsögök. Hanem arról, hogy egy élhetőbb városban akarnak élni egyesek.

Ők azok, akik nem elégednek meg azzal, hogy a szomszéd kertjébe átdobják a kimúlt aksit, vagy beledobják a kórház postaládájába az elhasznált elemeket. Az a mennyiségű autó, ami nap mint nap birtokba veszi a várost, nem része a fenntartható fejlődésnek. Nem elégednek meg azzal, hogy a kisgyerekeknek a rákkeltő benzingőzben kell szaladgálniuk, és azt sem hiszik, hogy azért ilyen ez a város, mert nincs teljesen kiépítve a körgyűrű. Egyesek akkor is autóval fognak közlekedni, ha rá kell állni egy autó tetejére. A HÜLYE az, aki ezt nem érti.

A Sláger rádió mocskolódó műsora pedig egyszerű hangulatkeltés, mely az autósok szimpátiájára hajaz. Tudniillik ma már az emberek rádiót elsősorban autóban ülve hallgatnak. Tudják ezt a Sláger Rádió fejesei és műsorvezetői is. Saját bevételeiket féltik, amikor a cangások ellen uszítanak. A biciklis futárok meg remélem tudják mi a dolguk, ha a Slágerhez visznek pakkot, pizzát.
  • Biciklisek elgázosítására szólított fel Boros és Bochkor


  • komment Címkék: a legolvasottabbak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása