friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Merénylet Balin

2005.10.02. 20:51 hírbehozó

Újabb robbantások rázták meg Bali éttermeit. A három helyszínen robbantottak. A BBC és az AP szerint is felvételek készültek a merénylőkről, úgyhogy forró nyomon keresik a legkevesebb 19 halálos áldozat és 100 sebesült gyilkosait. Ha még élnek. Az egyik hír szerint a videón az látszik, amint a terrorista elsomfordál a helyszínről, mások meg azt közlik, hogy tuti öngyilkos merénylőkről van szó.

Nem is volt olyan régen a 2002-es bali merénylet. Azután mindenki azt mondta, hogy Indonéziában erősítenek a biztonsági intézkedéseken, és bár a világ legnépesebb muszlim országáról beszélünk, kevés az esélye, hogy a merénylők ismét Balin próbálkozzanak. Akik ebben hittek, tévedtek.

Persze tévedtek azok is, akik azt gondolták - hétköznapi statisztikai érzékkel - hogy a július 7-ei londoni merényletek után Európában éppen Londonban a legbiztonságosabb. Aztán ott is jöttek az újabb merényletek, merényletkísérletek. Mintha a terroristák úgy gondolkodnának: itt és itt (Balin és Londonban) a lehető legtöbbször kell próbálkozni, a lehető legnagyobb hatás elérése érdekében.

Persze nem biztos, hogy értelmes dolog terroristák vagy öngyilkos merénylők észjárását fürkészni. De azért mégsem gondolhatjuk, hogy véletlenül robbantanak egyes helyeken sorozatban.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása