friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Yahoo hisz a podcastingban

2005.10.10. 14:54 hírbehozó

Nemrégiben írtunk podcasting-gyötrelmeinkről. Már majdnem eltettük a fiókba kis, iPod névre keresztelt kütyünket, amikor két fejlesztéssel futottunk össze. Az egyik a GoogleGet, mely azt tudja, hogy bevarázsolja a legfrissebb híreket az iPod Notes nevű mappájába. Viszonylag olvasóbarát megjelenés, egyszerűség, szabadság.

Tudjuk, hogy ezzel a Google a melegvízet találta fel, de annyi használhatatlan iPod-kelléket próbáltunk már ki, hogy nagyon megörültünk, mikor mégis többet láthattunk az iPodban, mint egy egyszerű, jól dizájnolt mp3-lejátszó. Mivel úgy egyébként a podcasting eléggé dölglődik - főleg Magyarországon, ahol 60 ezer egy iPod mini, és Geszti Péter a reklámarca.

A Yahoo-nál azonban láttak lehetőséget a letölthető hangfájlmorzsákban, és nyitottak is egy szép oldalt a podcasts.yahoo.com címen. A Yahoo Podcast oldalát elsősorban azok fogják szeretni, akik még nem találták meg maguknak megfelelő podcastjaikat: a szájton toplistázzák, tagelik, kategorizálják nekünk a hangfájlokat.

A Podcastingnak tehát van még egy esélye arra, hogy közösséget építsen. Lehetőleg nagyot. Az oldal szép, és ígérjük, jelentkezünk, ha hallgatható podcastokra leltünk. Addig marad a GoogleGet és a méreg: ki fejleszt már le egy olyan progit, amivel nem-Outlookos mailboxot is lehet szinkronizálni iPoddal. Nagyon jó lenne. SOS.

Mi a podcasting? A rádiózás egy elmaradottabb, de trendibb formája. A podcasting röviden azt jelenti, hogy nem szövegeket teszel fel a netre, hanem hangfájlokat, amit mások meg letöltögetnek és szeretnek - vagy nem. Egy podcast rendszeresen frissülő hangfájlokból áll.  Részletek alant... Ha mindez nem érdekel, nem maradsz le semmiről.
  • What is podcasting?
  • Podcasting

  • komment Címkék: dizájnia/ketyerék

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása