friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Ami az alkotmányból kimaradt

2005.11.15. 18:34 hírbehozó

Nem csak a front office-ban erősödik a kampányhangulat. Amíg azon tanakodnak az alkotmányjogászok, hogy melyik alapvető emberi jog helyére biggyesszék be, hogy a gázárat nem lehet többé felemelni, addig politikusaink szabadnapos kirándolásokat tesznek a média világában. Csak emberarcúan!

Nemrégiben a szemfülesek Gyurcsányt és fiát láthatták Kristóffal a Viván. (Aki azóta comingout. Mármint Kristóf. De ehhez nyilván semmi köze az inkriminált beszélgetésnek.) Nem történt semmi. Szimpatikusan osztották egymásnak a lapot. Édi. Most pedig Orbánból lesz másodedző. Nem mintha ezek a dolgok nagyon számítanának. (Azért ez a másodedző-dolog áthallásos, nem? Előbb frakcióvezető-helyettes, most meg ez másodság...) Kollégával azon sopánkodunk, hogy vajon hogyan nézne ki nálunk egy olyan választási végeredmény, mikoris csak  a nagykoalíció maradna az egyedüli lehetőség.

A németeknél is közel lehetetlennek tűnt, ők is megcsinálták. Nálunk viszont mindennek semmi valószínűsége nincsen. Akkor már inkább foglaljuk alkotmányba a pártprogramokat. Sőt, legyen nyitott alkotmányunk, és mondjuk sms-en lehessen beküldeni az okosoknak, hogy mit írjanak az alaptörvénybe. Csók anyu, jó itt, a tóparton. Ettünk helyi gulyást, és most készülünk fogat mosni. Az egész mondatot csak általánosítani kell ("Minden embert megillető alapvető jog, hogy..."), és mehet is a "minden ember egyenlő, szabad, fix gázáras" után...

Ön mit írna az alkotmányba, ha egyszer az életben Orbán/Gyurcsány lehetne?

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása