friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Szíves felhasználásra

2005.12.08. 14:39 hírbehozó

Új rovatunkban (A sajtó részére) a legképtelenebb sajtóközleményeknek adunk teret. Merthogy vannak szép számmal: unalmas, érdektelen, vagy egyenesen nevetséges sajtóanyagok. Küldőik rendszerint reménytelen helyzetben vannak: küldeményeiket az újságíró könyörtelenül kikukázza. Mi nem ilyenek vagyunk, idetesszük nektek azokat, amiket már nem tudtunk végigolvasni - félve az agysorvadástól.

"A Megafilm Kft. a hazai filmszakmában elsőként, de a világ filmiparában is úttörő módon szerezte meg az ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer tanúsítványt. A mozikban ma bemutatásra kerülő „Csak szex és más semmi” című film tanúsítását az ezen üzletágat nemzetközileg meghatározó norvég Det Norske Veritas (DNV) hazai leányvállalatának szakemberei végezték.
A megfelelést igazoló oklevelet Zrupkó János, a DNV Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a film sajtóbemutatóján nyújtotta át a film producerének, Kálomista Gábornak aki a Megafilm Kft. ügyvezető igazgatója is egyben.
Zrupkó János az átadáskor elmondta: „A tanúsítási eljárás során beigazolódott, hogy az ISO 9001:2000 szabvány követelményei alkalmazhatóak a producer cég meglehetősen összetett és szakmaspecifikus folyamataira is. A tanúsított minőségirányítási rendszer a finaszírozó, támogató és forgalmazó partnerek és természetesen a nézők bizalmának növelése mellett a produkciós folyamatok hatékonyabb működését is szolgálja. A tanúsítási eljárás azontúl, hogy új követelmények elé állította a DNV szakembereit, érdekes tanulságokkal is szolgált, hiszen az auditorok betekintést nyerhettek a film forgatási folyamataiba is. Az eddig látott részletek alapján kíváncsian várom a teljes filmet”.
A Megafilm nevéhez olyan nagysikerű filmek kötődnek, mint például az „Ámbár tanár úr”, a „Zimmer Feri”, vagy az „Apám beájulna”. A játékfilmgyártás mellett a vállalat a legjelentősebb hazai dokumentumfilm-gyártók közé tartozik. 1999-től napjainkig mintegy 250 dokumentumfilmet készített, főleg az M1 és a Duna TV részére.
A DNV-ről A DNV egy oslói székhelyű, független alapítvány, amely mintegy 5800 embert foglalkoztat, és 300 irodát tart fenn a világ több mint 100 országában. Alapítványként, részvényesek nélkül, önálló szervezetként képviseltetheti magát a piacon. 1864-es alapítása óta a DNV célja az élet, a tulajdon és a környezet védelme. A nemzetközi vállalat tevékenysége sokrétű, erős piaci jelenléttel és széles körű ügyfélbázissal, például a hajózási, olaj és üzemanyag, vagy a feldolgozói iparágakban. A DNV, mint a tanúsítási üzletág nemzetközileg is meghatározó szereplője, a legprofesszionálisabb szolgáltatásokat kínálja ügyfelei számára az irányítási rendszerek minőségbiztosítása területén. Több mint 50 000 világszerte kiadott tanúsítvánnyal a háta mögött, a DNV Certification neve egyet jelent a környzet iránti felelősségvállalás mellett a biztonság és a minőség fogalmával is."


komment Címkék: a sajtó részére

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása