friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Beszól a régi web

2005.12.16. 13:20 hírbehozó

Közben bekövetkezett az, amire jó eséllyel nem számíthattunk: cikket írt az Index web 2.0 témakörben. Ezzel egyben gyenge feleletet is kaptunk korábban feltett kérdésünkre.

Az Index továbbra is jól elpoénkodik a web 2.0-val, hogy még azt se tudjuk mi az, meg hogy csak marketingfogás, és egyéb, meglehetősen nevetséges, kifogást kereső érvelések... Onnan, a web 1.0-ás környezetből persze mindez dícséretes önbizalomra vall. Azon lehet a legnagyobbat kacagni, aki egy jó kis fanyalgásért lemond cikke témájáról.

Sztahanov megjegyzésén lovagolva azt is hozzáfűznénk: továbbra is egy kinyomtatott hetilap, a Magyar Narancs volt képes arra, hogy értelmes cikket írjon a témában. Fícsörözés helyett leírták azt, ami van.

Mielőtt megint jönnének a levelek, hogy miért foglalkozunk tech-savvy témákkal, megragadjuk az alkalmat arra, hogy ismét hangsúlyozzuk: a web 2.0-a nem valami rendszergazda-szakkör neve, hanem azé a fejlett online környezeté, amibe például nap mint nap belecsöppenjük blogbejegyzéseinket. Azt a narancsos cikket tegyük el, metsük el. Egy év múlva pedig újra elő fogjuk venni és megmérettetünk. (Persze sokan akkor már a web 2.0 szemszögéből tekintünk a történtekre. Ezt neveztük korában Kant megközelítésének.)
  • A félrevitt online kultúra
  • Jelentés a frontvonalból
  • A Yahoo csak vásárol és...
  • Top 10 Web 2.0 Moments of 2005
  • What is Web 2.0?

  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása