friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Iwiw: malmozó ismerősök

2006.01.12. 13:51 hírbehozó

Az előző bejegyzéshez már odaírtuk hozzászólásba, hogy szerintünk az iwiw meglépte az első, és legfontosabb lépéseket, ráadásul sikerült nagy népszerűségre is szert tennie. Ez elsősorban talán annak köszönhető, hogy az "új ismerősről" e-mailben küldenek értesítést, tehát nem várják meg, hogy a felhasználó ellátogasson az iwiw-re, hanem elmennek érte a postaládájába.

Ugyanakkor az iwiw mellett van a Friendster is, ami már nem elégszik meg azzal, hogy összeköti az ismerősöket. Bár az iwiw is tud olyanokat, hogy szelektálja az ismerősöket "belső kör", "munkatársak" meg egyebek szerint, de le mernénk fogadni, hogy ezt a funkciót a wiw-es közönségnek csak elenyésző százaléka használja. Miért? Mert nincs az arcába tolva.

Nyilván előbb-utóbb értelmes lenne a kép- és videomegosztó szolgáltatásokat kiemelt helyre tenni, merthogy egy idő múlva nem lesz olyan érdekes, hogy "az általános iskolai portás ismerősnek jelölt". Sokkal fontosabb lesz a kommunikáció, a tartalommegosztás, az ismerősök egyszerű és okos szortírozhatósága. Például lehetne egyedileg címkézni az ismerősöket. És akkor még nem vettük sorra a Friendster olyan közösségépítő cuccait, mint a fotókomment, fotóértékelés (vagyis integrált flickr), fotógaléria haverok képeiből, e-mail szolgáltatás, review-szolgáltatás, és minden, ami közösségi. 

Nyilván nem kell elkapkodni, de befagyni sem érdemes. Állítólag nemsokára jön egy iwiw-es online telefonkönyv is. Ezt csak hallottuk, de azért ötletnek ez sem rossz.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása