friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Elhazudni a másét

2006.01.23. 21:43 hírbehozó

A jövőre nézve talán fontos lesz megjegyezni a Ticketmaster és egy flickr-felhasználó ügyét. A flickr-en képeket megosztó csaj ugyanis azt állítja, egyik közszemlére tett fotóját megkérdezése nélkül használta fel a legnagyobb amerikai jegyiroda honlapja.

Az ügy persze általánosságban arra világíthat rá, hogy a bloggereknek is fel kell készülniük arra, hogy saját tartalmaikat mások esetleg nem a legtisztességesebb módon "veszik kölcsön". A meglopott júzer márcsak azért sem érti a Ticketmaster eljárást mert a szerzőjogi szöveg jól látható helyen van a flickr-ön, tehát naivitás kizárva.

Azt nem tudni, hogy a Ticketmaster miért nem kommentálta a történetet, az viszont bizonyos, hogy miután az amerikai bloggerek közt elterjedt a hír, rövidesen eltűnt a kérdéses honlapról az inkriminált kép. Ami azért inkább jó jel, mint sem, nem?

"My guess is that it was just some poor intern taking shortcuts; it still doesn't excuse why nobody from the band, the venues, the promoters, the booking agency, or Ticketmaster contacted me about the image in the first place." (Az áldozat, Kathryn Yu)

És akkor itt van még nekünk ez a ProBlogger kontra AMBlogger vita (Darren Rowse tolmácsolásában), ami azért szerencsésen lezárult azzal, hogy utóbbi rájött, blogdizájnt lopni is csúnya dolog.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása