friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Újabb webes messenger

2006.02.05. 10:34 hírbehozó

Nemrégiben írtunk a Meebo-ról. Ez a webkettes cucc azt tudja, hogy bárhonnan, bármikor bejelentkezhetünk ICQ-ba, MSN-be, Yahoo Messenger-be, anélkül, hogy telepítenünk kellene az adott alkalmazásokat a gépre. Vagyis bármelyik gépről, bármikor beszélgetést kezdeményezhetünk ismerőseinkkel.

A másik, amire jó, hogy megkerülhetjük vele a vállalati szigort. Például ha munkahelyünkön, iskolánkban nem engedélyezik az említett üzenetküldők futtatását, a Meebo-val akkor is tudjuk használni őket, hiszen ez egy webes alkalmazás. Nos, nem erről akartunk írni, hanem a Meebo új versenytársáról.

Az E-messenger igazából ugyanazt tudja, mint a Meebo. Amiben jobb, hogy a "üzenet-ablakok" nem egy weboldalon jelennek meg, hanem pop-up-ban, ami kényelmesebbé teszi a messenger használatát. Firefox alatt, secure üzemmódban azonban borzasztóan lassan jelentek meg elküldött szövegeink, sőt, egy idő után már annyira akadozott, hogy meg is sértődtünk az E-messengerre.

Aztán tettünk még egy próbát IE alatt, non-secure üzemmódban. Úgy már szuperált az ajaxos alkalmazás. Ugyanúgy tudtunk beszélgetést folytatni msn-es ismerőseinkkel, mintha csak telepítettük volna az MSN-t a gépünkre. Szóval ezek a webes üzenetküldők nagyon hasznosak, megéri fejleszteni őket. Amúgy kiváló hirdetési felületet is jelentenek. Csakhát ezek még nagyon béták, és ezért csak a jó idegrendszerrel rendelkezőknek ajánljuk.

Ugyancsak klassz az e-messengerben, hogy mobillal is tudjuk használni.  Vagyis a buszon ülve is tudunk chatelni MSN-ismerőseinkkel. Egyszerű és praktikus.

Btw, örömmel állapíthatjuk meg, hogy az utóbbi hetekben nem hiába foglalkoztunk annyit a "saját hírportál"-alkalmazásokkal. A blogstat szerint egyre többen néznek minket például Netvibesból, és már LikedFeedes vagy Protopage-es átkattintások is vannak. Szóval ezek jó hírek.
  • Saját hírportálok 1.
  • Saját hírportálok 2.
  • Saját hírportálok 3.

  • komment Címkék: webkettes gyár

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása