friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Tetőcserepes érzésvilág

2006.02.14. 11:58 hírbehozó

Gondolkodtak már azon, hogy mi a tetőcserépipar és a képzőművészet közös nevezője, valamint hogy hol tart a délvidéki avantgard? A Sajtó részére rovatunk újabb gyöngyszeme következik.

"A mai napon rendhagyó képzőművészeti pályázatot indított a Bramac Kft. az egyetemista korosztály számára. A versenyen résztvevők feladata a délvidéki hangulat és érzésvilág megjelenítése Bramac Adria tetőcserépen. A művészpályázat indításával a Bramac célja a fiatal tehetségek felkutatása és felkarolása. A Bramac Adria Képzőművészeti Pályázat nyertesei a szakmai elismerés mellett értékes, élményekben gazdag délvidéki és hazai utazásokban részesülnek.

(...) A versenyen résztvevők feladata a délvidéki hangulat és érzésvilág megjelenítése a Bramac Adria tetőcserépen. (...)

A pályázatra mediterrán témákban különféle technikákkal készült alkotásokkal lehet nevezni, melyeket rendhagyó módon Bramac Adria tetőcserépen készítenek el a nevezők. A művészpályázaton a következő kategóriákban indulhatnak: Életérzés, Egyediség, Élet az Adria partján.

(...) A cég felkérését elfogadta már többek között Hajós András, Soma, Tahi Tóth László és Szabó Sipos Barnabás. A pályázat ünnepélyes, kiállítással egybekötött díjátadásán az ő műveikkel is megismerkedhetnek majd a jelenlévők. A pályázat nyertesei több százezer forintos, élményekben gazdag mediterrán dél-olasz illetve belföldi utazásokban részesülnek."

Vegyük észre, hogy míg az elején még "délvidéki és hazai" utazásokkal kecsegtetnek, addig a végén már "dél-olasz [sic!] illetve belföldi" utazásokra módosul a nyeremény. Esetleg Dél-Olaszország délvidéki? Vagy a Délvidék belföld? És az Adria parjta mióta délvidéki? Et cetera.

komment Címkék: a sajtó részére

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása